Vierdaagse – Normale starttijden woensdag

Vierdaagse-intocht-24-juli-09 733a
Vierdaagse Nijmegen – Meer nieuws en foto’s
 
Nijmegen, 20 juli 2010

Adviezen aan Vierdaagsewandelaars blijven wel van kracht

Normale starttijden
tweede wandeldag

De tweede wandeldag in de Vierdaagse, de Dag van Wijchen en Beuningen, begint morgen volgens de normaal vastgestelde starttijden. Vervroeging is niet meer nodig nu de warmte afneemt en het koeler wordt in de middaguren.

“Het is niet meer nodig de wandelaars aan te zetten tot enige haast om de warmte voor te blijven”, argumenteert de marsleiding. Rond het middaguur wordt een maximumtemperatuur rond 28°C verwacht. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest met een kracht van 3 à 4. Het luchtvochtigheidgehalte stijgt tot 45%. In de middag koelt het verder af en bestaat er kans op regen en een kleine kans op onweer.

Met deze weerprognose van Vierdaagseweerman Jules Geirnaerdt heeft het Weer Advies Team van de Vierdaagse geadviseerd geen verdergaande maatregelen te nemen. “Versta me goed, het wordt woensdag later op de ochtend wel warm, maar niet zo erg als vandaag”, aldus marsleider Johan Willemstein. “Vroeger starten wordt niet nodig geacht.”

De aangekondigde warmte morgenochtend zet het bestuur aan om de ‘warm weer adviezen’ te handhaven. Drink voldoende; zorg dat u altijd iets te drinken bij u heeft; bescherm hoofd en nek; benut de vroege uren voor het wandelen.
Met het oog op de mogelijke regen wordt de wandelaars bovendien geadviseerd een poncho en een paar droge sokken mee op pad te nemen.

Bron: Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen
 
Programma Vierdaagsefeesten, laatste nieuws, foto’s: Vierdaagse Nijmegen Online