Vijf aanhoudingen na vernielingen

Nijmegen, 14-02-2009 • Na de melding over een grote vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Grote Straat in Nijmegen, heeft de politie vrijdagavond vijf mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten zijn afkomstig uit Nijmegen, Amsterdam en Venray en variëren in leeftijd van 21 tot 29 jaar.

Rond 21.50 uur kwam het vijftal het café binnen, waar een besloten feest werd gehouden. Om nog onduidelijke redenen, keerde het vijftal zich op zeker moment tegen de gasten door zich agressief te gedragen. Daarbij werden verschillende voorwerpen in en buiten het café naar de overige gasten gegooid. Ook het interieur van het café werd vervolgens opzettelijk vernield. Enkele personen zouden door het geweld verwondingen hebben opgelopen volgens de aangever.
In de omgeving van de Grote Markt en Waalkade werd het vijftal op aanwijzingen van getuigen aangehouden door de politie. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Politiemensen hebben meerdere getuigen gehoord. Van de cafébeheerder is een aangifte opgenomen. De verdachten worden zaterdag verhoord.