Voluit Leven met mindfulness zomercursus start in Nijmegen

Voor volwassenen uit de gemeente Nijmegen die zich soms somber, gespannen, angstig of vermoeid voelen organiseert Pro Persona Connect in de zomervakantie de cursus ‘Voluit Leven in Nijmegen. Regelmatig pijn hebben, een gevoel van leegte of zelfkritiek kunnen ook redenen zijn om deel te nemen.

voluit leven met mindfulness zomercursus start in nijmegen

Veel mensen worstelen regelmatig met de eigen gevoelens en gedachten in het heden, verleden of over de toekomst. Dit veroorzaakt soms verdriet, angst en stress. Voor volwassenen die daar deze zomer aan willen werken is er de cursus ‘Voluit Leven’.

In de cursus gaat het er niet om zichzelf te veranderen, maar om een andere kijk op het leven te krijgen en bewuste keuzes te maken. Dit wordt geleerd door middel van Mindfulness-oefeningen; gerichte aandacht in het hier en nu en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Daarnaast is het belangrijk een goede balans te vinden in het accepteren van dingen die niet veranderd kunnen worden en te investeren in dingen die echt belangrijk zijn en waar wel invloed op uitgeoefend kan worden.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op 24 + 25 + 26 + 27 + 31 juli, 1 + 2 augustus 2023 van 10.00-12.00 uur in Nijmegen. Door de training te volgen krijgen deelnemers meer kijk op eigen patronen en hoe met pijn en leed om gegaan wordt. Er wordt aandacht besteed aan het observeren en accepteren wat er in zichzelf omgaat, minder te oordelen en milder te worden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl.

Vooraf zal er een telefonische kennismaking zijn met de cursusleider.

Deelname is gratis, wel dient zelf het cursusboek aangeschaft te worden (gratis voor mensen met een krappe beurs).