Voor één keer optreden als concertpianist bij PianoFest in de Piano Biënnale

Aanstaande zaterdag kruipen bijna 30 amateurpianisten voor 5 minuten in de huid van een echte concertpianist tijdens PianoFest in de Piano Biënnale. In de grote zaal van Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen spelen zij op een Steinway Concertvleugel. PianoFest is het enige pianofestival in Nederland dat zich richt op amateurpianisten van alle leeftijden en alle niveaus, met repertoires uit allerlei muziekstijlen.

20210625_-_Pianofest_-_Bijlmerpark_-_Reinout_Bos (117 of 250) Amaya Gergin
Fotograaf: Reinout Bos

PianoFest in de Piano Biënnale

Tijdens PianoFest in de Piano Biënnale op 22 april 2023 luister je naar 5-minutenoptredens, mini-masterclasses en kunnen bezoekers een presentatie over historische piano’s bijwonen. Bezoekers kunnen gewoon langskomen, een ticket reserveren is niet nodig. De toegang is gratis!

Wie zijn die amateurpianisten?

Van jong tot oud, van de beginner tot de lange-termijn hobbyist en van fanatieke studeerders tot de natuurtalenten onder ons. Alle soorten amateurs komen voorbij tijdens PianoFest. Ook deze editie zijn de deelnemers weer heel verschillend: student, pensionado, kind, ICT’er, ambtenaar en een heuse korporaal De jongste is 8, de oudste 78. Er is improvisatie, Chopin, Scarlatti, eigen composities en jazz. En alles ertussen in.

Presentatie Maene Piano’s

Tijdens PianoFest wordt er twee keer een presentatie gegeven over historische piano’s door Piano’s Maene. Zij stellen een originele Liszt, Beethoven en Mozart piano tentoon waar bezoekers de hele dag op mogen spelen.

PianoFest_16-9
Fotograaf: Reinout Bos

Optreden of Mini-masterclass

Deelnemers kunnen kiezen voor een optreden – dat zoals gebruikelijk bij PianoFest 5 minuten duurt – of een mini-masterclass. De amateurpianisten spelen op een prachtige Steinway concertvleugel in de Grote Zaal van De Vereeniging. Bij de mini-masterclass krijgen de deelnemers direct na het optreden op het podium feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

PianoFest in de Piano Biënnale – zaterdag 22 april van 10.00 – 16.30 uur – Concertgebouw de Vereeniging – Toegang gratis.