Voortgang onderzoek inrijden op politieman

Nijmegen, 22-01-2009 • Het rechercheonderzoek naar de poging tot doodslag op een politieman woensdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Wijchenseweg in Nijmegen is in volle gang. Woensdagavond hield de politie in Eindhoven een man aan als verdachte. Of deze man daadwerkelijk de bestuurder is die op de politieman is ingereden, is nog onduidelijk. Het onderzoek moet dit verder uitwijzen.

Tijdens de lasercontrole woensdagmiddag rond 12.15 uur negeerde een automobilist een stopteken van de politieman en reed met onverminderde vaart recht op hem af. De politieman wist zich ternauwernood in veiligheid te brengen. Even later trof de politie de auto waarin de dader reed leeg aan op de Ds. Creutzbergweg aan.

 

De technische recherche heeft de achtergelaten auto op sporen onderzocht. Het onderzoek leidde naar Eindhoven naar het adres van de tenaamgestelde van de groene Volvo. Er werd contact gelegd met de locale politie die de man in de loop van de avond aanhield. De man is voor verhoor naar Nijmegen overgebracht en is in verzekering gesteld.

 

In de omgeving van de Ds. Creutzbergweg hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft weinig bruikbare informatie opgeleverd. Getuigen die iets van het inrijden op de agent hebben gezien of anderszins voor het onderzoek relevante informatie hebben, worden nog steeds verzocht om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844.
Het onderzoek wordt voortgezet.