Vrijwilliger in het Marishuis, iets voor u?

Even voel je je directeur van een museum…

De voormalige woning van beeldhouwer Jac Maris ligt in het landelijke gebied tussen de kernen Heumen en Malden. Het ligt daar onopvallend en veilig ingebed in de lommerrijke beeldentuin. Van 1926 tot 1994 woonde en werkte de beeldhouwer er. Wat aanvankelijk nog een uit houten palen bestaand blokhuis was van de heidemaatschappij, dat het elders had gebruikt voor een wereldtentoonstelling, was opgekocht door Jan J. Luden en neergezet aan de Looistraat 57 te Heumen, de huidige plek. Uiteindelijk kon Jac het huren en later kopen. Bijna 70 jaren heeft hij er gewoond en gewerkt met zijn echtgenote en een assistente. Na zijn dood, is het pand, op zijn wens, omgebouwd tot museum en culturele ontmoetingsplaats.

Wanneer je nu het museum binnenstapt, stap je feitelijk het atelier van Jac Maris binnen en daarmee het verstilde leven van de beeldhouwer. Geen modern verbouwd museum, maar de nog authentieke sfeer van de naoorlogse jaren van de vorige eeuw.

Als vrijwilliger kun je je even directeur voelen wanneer je bezoekers binnen laat. Drie middagen per week is het museum geopend (wo. za. zo.) en er is nog steeds plek voor nieuwe aanwas. Misschien iets voor u?

Dus lijkt het u wat, neem dan  contact met ons op. Voor nieuwe vrijwilligers ligt een informatieve catalogus klaar.

Voor contact:
Zie de website www.marishuis.nl , of bel met
Pierre Zoun bestuurslid                             06-53138182    of: pierrezoun@gmail.com
Leo Ewals    bestuurslid en conservator  024- 3554419   of: leoewals@gmail.com

Kunst NijmegenExposities Nijmegen