Vrouw op pantoffels door de stad

Nijmegen, 28-02-2009 • Vrijdagmiddag heeft personeel van een verpleeghuis in Nijmegen alarm geslagen omdat zij een bewoonster misten.

De 71-jarige vrouw uit Nijmegen was sinds 16.00 uur niet meer gezien en het personeel van het verpleeghuis schakelde de hulp van de politie in. Er werd die middag en avond door alle eenheden naar de vrouw uitgekeken. Uiteindelijk werd besloten een SMS-alert te versturen.

Met het verzenden van een SMS-alert werd het aantal mensen dat naar haar zou kunnen uitkijken met enkele honderden vergroot. Een uur na het SMS bericht kreeg de politie door dat de vrouw door twee onbekende mannen die haar hadden zien lopen, ongedeerd was teruggebracht naar het verpleeghuis.

 

Tijdens de zoekactie werd duidelijk dat de vermiste vrouw s’ middags op Plein 1944 de aandacht had getrokken van omstanders. Zij hadden de vrouw zien lopen op haar pantoffels achter een rollater. Zij zou zich niet goed hebben gevoeld. Een ambulancemotor werd gewaarschuwd maar de verpleegkundige constateerde geen bijzonderheden. De vrouw was verder goed bij en vertelde dat ze op weg was naar haar woning in de Benedenstad. In overleg met de ter plaatse gekomen agenten en op verzoek van de vrouw, lieten ze de vrouw het laatste stukje naar huis lopen. Dat deze vrouw dus al een flinke wandeling achter de rug had kon men op dat moment nog niet weten.