Inspiratie voor het basisonderwijs, 14 jan

Inspiratie voor het basisonderwijs
VTB-‘winter’school voor leerkrachten en pabostudenten
Radboud Universiteit Nijmegen – 14 Januari 2009
 
Levenswetenschappen in de winter
Op 14 januari zijn leerkrachten basisonderwijs en pabostudenten van harte welkom op de Radboud Universiteit Nijmegen. De Radboud Universiteit biedt hen een dag vol inspiratie op het gebied van de levenswetenschappen, dat op vele plaatsen in onze samenleving een rol speelt: van ziekenhuis tot supermarkt en van natuurgebied tot industrie. Het onderwerp biedt dan ook vele aanknopingspunten voor mooie lezingen, interessante proeven en nieuwsgierige vragen. In het ochtendprogramma volgt u drie bijzondere lezingen; in de middag gaat u zelf praktisch aan de slag met verschillende onderwerpen. Zodat u weer vol nieuwe ideeën terug komt in uw klas!
 
Inspiratie door topwetenschappers
In de ochtend zullen de drie Nijmeegse topwetenschappers, tevens winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs, Carl Figdor, Theo Rasing en Peter Hagoort een inspirerende lezing houden over hun vakgebied. De baan van ons bloed, kleine deeltjes en de werking van onze hersenen… De immunoloog Figdor, natuurkundige Rasing en hersenwetenschapper Hagoort nemen u mee op een spannende ontdekkingstocht langs de achtergronden van ons dagelijks leven.

Uitdagende workshops
Tijdens de middag gaat u zelf praktisch aan de slag met de onderwerpen die in de inspirerende lezingen aan de orde zijn gekomen. Vijftien enthousiaste promovendi en postdoc-onderzoekers hebben samen met leerkrachten van basisscholen en de pabo een 4-tal makkelijk in de klas uit te voeren proefjes samengesteld: over erfelijke eigenschappen, onze cellen, hefbomen en katrollen en groei en ontwikkeling. Probeer ze allemaal uit!
U krijgt alle experimentjes ook mee in een pakket, zodat u er gelijk in uw klas mee aan de gang kunt.

Meer informatie en inschrijven
Kijk op de website www.vtb-summerschool.nl voor meer informatie over VTB-summerschool en het programma op 14 januari 2009 in Nijmegen. Dankzij een extra bijdrage van de Radboud Universiteit kost deze ‘winter’school slechts €25,-!

U kunt zich – via het digitale inschrijfformulier op de website – aanmelden voor de ‘winter’school in Nijmegen. Meld u aan voor uiterlijk 25 december: er is beperkt plaats!