Spektakel met vlammen tijdens Pinksteren!

Pinksteractiviteiten in Orientalis

Pinksteren, zondag 9 en maandag 10 juni 2019

Tijdens Pinksteren wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. De komst van de Heilige Geest op Aarde wordt ook gezien als het begin van de christelijke kerk. Deze Pinksteren wordt dit uitbundig gevierd in Museumpark Orientalis, waar u kunt genieten van vuurspuwers en gratis rondleidingen.

Vuur is altijd al belangrijk geweest voor de mens. In vroegere tijden werd vuur met moeite gemaakt en onderhouden. Daarom was het heilig en met rituelen omgeven. In Griekse steden had men een prytaneion met een eeuwige vlam en in Rome bewaakten de Vestaalse maagden een eeuwig vuur. Vuur staat symbool voor geestdrift, hartstocht en zuiverheid, vuur reinigt. In de Bijbel staat vuur symbool voor de nabijheid van God. Vandaar dat de komst van de Heilige Geest op Aarde gevierd wordt met de wervelende show; “Vuurdans”. Op 9 en 10 juni om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur vinden de spectaculaire vuurshows plaats op het Plein van Pilatus.

Daarnaast worden er op beide dagen gratis rondleidingen gegeven over Pinksteren. De rondleidingen starten om 14.00 uur bij de kassa. Op 10 juni kunnen er de hele dag lievelingen worden gemaakt, keramische bloemen je maakt om iemand te bedankten, gedenken of als blijk van liefde of om iemand een hart onder de riem te steken.

Meer info: www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
024-3823110
info@museumparkorientalis.nl

Meer activiteiten: Agenda Nijmegen