Vuurwerkteam; 4500 kilo illegaal vuurwerk…

Vuurwerkteam; 4500 kilo illegaal vuurwerk en 75 verdachten
 
Resultaten
Velp, Tiel, 09-01-2009
 • Het vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid heeft in de aanloop naar de jaarwisseling in totaal 4500 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. 75 verdachten zijn aangehouden.
 
Het vuurwerkteam verrichtte vanaf afgelopen oktober actief onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. Doel was om zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag te nemen en verdachten aan te houden. Het team werkte vanuit twee bureaus (Velp en Tiel).
 
In Gelderland-Midden werd de grootste hoeveelheid in Elst in beslag genomen (700 kilo). Op andere adressen in de regio’s varieerden de hoeveelheden van enkele kilo’s tot 50 kilo. Het gaat hier om de plaatsen Nijkerk, Renkum, Lunteren, Rheden, Huissen, Velp, Duiven, Elst, Bemmel, Driel, Barneveld, Nijkerkerveen, Arnhem, Heelsum, Ede, Ter Schuur, Wageningen, Dieren, Lienden, Beuningen, Tiel, Ochten, Kesteren, Nijmegen en Wijchen.

 

Tegen de 75 aangehouden verdachten, allen man en tussen de 15 en 55 jaar, is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er met hen gebeurt.