Waalkade draagt bij aan Vierdaagse succes

“Intapen is niet verstandig”

Waalkade draagt bij aan Vierdaagsesucces

De Waalkade is met open armen ontvangen door zowel de wandelaars, het publiek als de organisatie van de 91ste Vierdaagse. De parcourswijziging kwam de doorstroming van de wandelaars tijdens de laatste kilometers van de tweede wandeldag alleen maar ten goede, ondanks de 950 meter die extra moest worden gelopen.

Ook de door Algemeen Manager Wim Jansen al geroemde vernieuwde startprocedure kwam weer fantastisch tot zijn recht. “Wederom geen oponthoud”, zo meldde hij. In voorgaande edities van de Vierdaagse wilden de wandelaars nog wel eens vertraging oplopen in Wijchen door de drukte op het parcours. Dit jaar was dat niet het geval.

Intapen

Ook de tweede wandeldag was medisch gezien een rustige dag. Ondanks dat er enkele honderden blarenbehandelingen, een paar ambulanceritten en vele massages zijn uitgevoerd, zijn er geen noemenswaardige dingen gebeurd. Wel viel op dat veel wandelaars die zich bij de verzorgingsposten meldden, ingetapet waren. “In de wandelsport is het niet verstandig om je te laten intapen”, aldus hoofd medische dienst Martin Baardman.

De analyse van de verzamelde data van het inspanningsonderzoek van Maria Hopman wijst uit dat de gemiddelde lichaamstemperatuur – net als gisteren – tussen de 37,5 en 38,5 graden ligt. Dit is normaal bij inspanning. Uit de bloedwaarden en het gewicht van de wandelaars kan worden geconcludeerd dat de vochtinname deze dag beter was dan gisteren en het advies meer te drinken ter harte is genomen.

Verswaterpunt

Morgen zal het iets warmer worden, maar uiteindelijk blijft het heel rustig weer. Stichting DE 4DAAGSE heeft de wandelaars hierover al ingelicht. Er wordt in ieder geval een verswaterpunt vlak voor Groesbeek ingericht, naast het bestaande punt aan het eind van Zevenheuvelenweg.

bron: Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen