Waalsprinter verlengd tot zomer 2009

Nijmegen, 16 juni 2008

Forse uitbreiding P+R Waalsprinter

Waalsprinter verlengd tot zomer 2009

De Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen hebben besloten de Waalsprinter voor forenzen te verlengen tot de zomer van 2009. Verder wordt het aantal parkeerplaatsen van P+R Waalsprinter uitgebreid van 210 naar 556 en komen er fietsenstallingen op en fietsroutes naar het transferium.
Men wil dat voor de zomer van 2009 gerealiseerd hebben. Om het succes en de verlenging te vieren, deelt Jan van der Meer, stadsregiobestuurder en wethouder in Nijmegen, dinsdag 17 juni vanaf 8.00 uur autodrop uit aan de gebruikers van het transferium.

Dankzij de Waalsprinter kunnen forenzen en winkelend publiek de files voor de Waalbrug omzeilen. Vanaf het transferium in Nijmegen-Noord rijden de hele dag bussen van en naar het Nijmeegs centrum en Heyendaal (universiteit, ziekenhuis, Hogeschool Arnhem Nijmegen). Uit een evaluatie blijkt dat de Waalsprinter een succes is en voorziet in de behoefte van de automobilist. De beperkte parkeercapaciteit staat verdere groei in de weg. Het aantal parkeerplaatsen wordt daarom uitgebreid.
Die uitbreiding is straks ook nodig vanwege de bouw van de stadsbrug, het onderhoud aan de Waalbrug, de aanpassingen aan de Prins Mauritssingel en de werkzaamheden bij de dijkteruglegging. In afwachting van de uitbreiding is besloten het project Waalsprinter te verlengen tot 11 juli 2009.

Zomerdienstregeling
Op basis van de evaluatie, gebruikscijfers en toekomstbeeld is ook besloten in de zomer met een aangepaste dienstregeling te rijden. Deze zomerdienstregeling geldt van 30 juni tot en met 23 augustus 2008.
Op werkdagen rijdt de Waalsprinter om de twintig minuten in de spits en elk half uur in de daluren. Ook op zaterdag rijdt de Waalsprinter elke tien minuten. Op koopzondagen en –avonden rijdt de bus niet.
In de 4-daagse week kunnen forenzen gewoon met de Waalsprinter naar hun werk.
De dienstregeling is te vinden op www.waalsprinter.nl