Waalsprinter gaat ook als winkelpendel rijden

nijmegen-week-vooruitgang-15-sept-07-002-600.jpg

Nijmegen, 18 september 2007

Winkelend publiek van boven de Waal dat goedkoop en gemakkelijk naar de Nijmeegse binnenstad wil kan vanaf donderdag 27 september ook gebruik maken van de Waalsprinter. De pendelbus die sinds begin deze maand forenzen vervoert tussen het transferium bij de Ovatonde en Heijendaal, rijdt voortaan ook op koopavond, zaterdag en koopzondag. Bij wijze van promotie is gebruik van de Waalsprinter op koopzondag 7 oktober en koopzondag 2 december gratis.

De Waalsprinter is een pendelbus die sinds begin september via de busbaan over de Waalbrug naar het centrum en vervolgens non-stop naar Heijendaal rijdt. Reizigers profiteren van een vrije doorgang op de busbaan en voorrang bij de verkeerslichten. Forenzen kunnen voor slechts 2 euro hun auto parkeren bij P+R Waalsprinter en vervolgens gratis met de Waalsprinter mee. Ook hun medereizigers reizen gratis. Vanzelfsprekend brengt de Waalsprinter hen ook weer voor niets terug naar P+R Waalsprinter.
Om ook winkelend publiek dat gemakkelijk en goedkoop zijn auto wil parkeren van dienst te zijn, worden de diensten van de Waalsprinter vanaf volgende week uitgebreid naar de koopavond op donderdag, de koopavonden, zaterdag en koopzondagen. Op koopavonden wordt daartoe de dienstregeling verlengd tot 21.30 uur. Op zaterdag en koopzondag rijdt de Waalsprinter-winkelpendel tussen 11.00 en 18.00 uur. De Waalsprinter naar het centrum vertrekt iedere tien minuten. De haltes op Heijendaal worden door de winkelpendel niet aangedaan. De Waalsprinter rijdt dus doorlopend heen en weer tussen het transferium bij de Ovatonde en de Nijmeegse binnenstad. De halteplekken in de binnenstad zijn hoek Canisiussingel/Traianusplein en Kelfkensbos.

P+R Waalsprinter aan de Prins Mauritssingel (voorheen A325) is eenvoudig te bereiken uit de richtingen Tiel, Arnhem en Bemmel en staat duidelijk aangegeven op ANWB-borden. De Waalsprinter-winkelpendel is een initiatief van de gemeente Nijmegen en vervoersbedrijf Novio. Op de website van de Waalsprinter (www.waalsprinter.nl) staat binnenkort uitgebreide informatie over de nieuwe service.

Bron: Gemeente Nijmegen