De Waalsprongfilm opnieuw in première

De Waalsprongfilm opnieuw in première

Nijmegen, 21 september 2011

De waalsprongfilm de film die stichting Pink Sweater Productions samen met bewoners uit de Waalsprong en omgeving maakte in 2010 is vanaf heden voor iedereen online te bekijken. Deze bijzondere filmproductie waar amateurfilmmakers samen met professionals in tien draaidagen een authentieke film neerzette was al eerder te zien in bioscoop de LUX en ondermeer op TV Gelderland.

Op dit moment is Pink Sweater bezig met het ontwikkelen van meerdere nieuwe filmprojecten die zich wederom in Nijmegen gaan afspelen. De verwachting is dat de komende maanden hier mee bekend over wordt. De film is te bekijken via www.pink-sweater.nl of via de directe link http://youtu.be/1051ka2Yd34 .

 
Nijmegen 19 december 2010

2 januari 2011 – TV-première film de Waalsprong

Op 2 januari 2011 om 14:00 zal de speelfilm de Waalsprong op Tv-Gelderland in première gaan en vervolgens om 16:15 nog een keer uitgezonden worden. Later in de maand zal de film tevens op Nijmegen 1TV te zien zijn. De film is gemaakt door stichting Pink Sweater Productions in samenwerking met honderden bewoners in en rondom de Waalsprong.
 
In april 2009 begonnen bewoners uit de Waalsprong samen met Pink Sweater Productions aan hun filmavontuur. “Er was geen idee waar de film over zou gaan en zo goed als alles stond nog open. Het enige gegeven was dat de film zich in de Waalsprong (Nijmegen-Noord) zou afspelen en dat bewoners zowel voor als achter de schermen betrokken zouden zijn”, vertelt initiatiefnemer Doeko Pinxt. Mensen stuurden ideeën op voor de film en een groep bewoners kwam met Pink Sweater bij elkaar om een eerste filmidee te ontwikkelen. Na een aantal bijeenkomsten schoof scenarioschrijver Patrick Feijen aan die vervolgens de ideeën uitwerkte tot een verhaallijn.

Audities werden gepland en mensen die als crew mee wilde doen konden zich aanmelden. Reacties en aanmeldingen om mee te doen kwamen niet alleen uit Nijmegen en omgeving maar zelfs uit Groningen. In drie auditierondes werden uiteindelijk alle rollen ingevuld. Een professioneel team bestaande uit een regisseur, cameraman, geluids- en lichtman werd aangesteld door Pink Sweater met als taak de vrijwilligers tijdens het maken van de film te ondersteunen en er voor te zorgen dat de film qua beeld, licht en geluid goed zou staan.
Mensen stelden hun huis beschikbaar als filmlocatie, lokale sportverenigingen, scholen en middenstand deden mee en een gastrol werden onder andere ingevuld door Burgemeester Thom de Graaf. De film kreeg veel aandacht in de media en door de betrokkenheid van bewoners was de film regelmatig gespreksonderwerp op straat of in het lokale café waar ook opnamen plaatsvonden. Voordat de opnamen begonnen wist bijna iedereen dat er een film gemaakt zou worden.

In tien intensieve draaidagen werd de film opgenomen op diverse locaties in de Waalsprong. Regisseur Ruut van der Beele haalde het beste uit de velen amateurspelers. De acteurs en crew straalden na de opnamen naast enige vermoeidheid met name trotsheid uit. De film is enthousiast ontvangen en als laatste zal de film nu haar tv-première beleven. “We hadden hoge verwachtingen van het filmproject en die verwachting zijn zelfs overtroffen vooral door de ongelooflijke betrokkenheid en inzet van veel mensen bij het project “, aldus Pinxt. Als het aan Pink sweater ligt zal ‘de Waalsprong’ de eerste film in een rij van velen zijn die op deze manier met bewoners ontwikkeld en gemaakt wordt. De DVD van de Waalsprong is verkrijgbaar via www.filmcultuur.nl

 
Nijmegen, 15 november 2010

DVD van de film de Waalsprong verkrijgbaar in een kunstwerk

De film de Waalsprong is naar succesvolle vertoningen in de bioscoop nu verkrijgbaar op DVD. Het hoesje van de DVD is een kunstwerk op zich. Kees Moerbeek de Nijmeegse expert in het maken van pop-up boeken wiens boeken wereldwijd verkrijgbaar zijn, bedacht het idee en ontwerp. Kunstenaar Jac. Splinter deed de vormgeving.
 
Dit alles bij elkaar maakt de DVD van de film de Waalsprong die ontstaan is uit een bijzonder samenwerkingsproject tussen honderden bewoners uit de Waalsprong, filmprofessionals en stichting Pink Sweater Productions dubbel en dwars de moeite waard om aan te schaffen. De DVD is verkrijgbaar door 7,50 euro over te maken op rekening van stichting Pink Sweater Productions waarna de DVD opgestuurd wordt. Op www.filmcultuur.nl kunnen mensen meer informatie vinden over hoe zij de DVD kunnen bemachtigen. Ook zal de DVD binnenkort verkrijgbaar zijn op verschillende locaties in de Waalsprong waaronder café Waalzicht. 
  
 
Nijmegen, 29 september 2010

De film de Waalsprong gratis te zien in de Klif en de Ster

Na vier succesvolle vertoningen in de Nijmeegse bioscoop de LUX keert de film ‘de Waalsprong’ terug naar het gebied waar de film gemaakt is, namelijk de Waalsprong zelf. Op 6 oktober om 20:00 zal de film te zien zijn in de Klif, Oosterhout-Nijmegen en op 7 oktober om 20:00 in de Ster, Lent-Nijmegen. In beide gevallen is de entree gratis en kunnen mensen alvast de DVD bestellen die in november uitkomt.

De film ‘de Waalsprong’ is een initiatief van stichting Pink Sweater Productions en is gemaakt met honderden mensen uit de Waalsprong en omgeving die zowel voor als achter de camera een grote bijdrage geleverd hebben. Het verhaal gaat over veranderingen, botsingen van generaties en speelt op een subtiele wijze in op de actualiteit. De opnamen van de film zijn in Elst, Oosterhout-Nijmegen en Lent gemaakt.

“Ik heb de film nu ongeveer vijf keer gezien en het verhaal blijft staan en dat zegt veel. De film heeft veel positieve reacties ontvangen en we zijn nog steeds trots op het resultaat”, aldus initiatiefnemer van de film Doeko Pinxt. De film zal straks tevens te zien zijn op onder andere TV Gelderland, Kanaal 13, TV Lingewaard en Nijmegen 1 tv. Bezoek www.filmcultuur.nl voor meer informatie.
 

Nijmegen, 14 september 2010 

Film de Waalsprong trekt veel bezoekers

De film de Waalsprong doet het tot dusver goed bij het publiek. Zowel de première bij de Lentse Oeverspelen als de twee voorstellingen in bioscoop de LUX konden rekenen op volle zalen.
 
De film gemaakt met bewoners uit de Waalsprong en omgeving is een initiatief van stichting Pink Sweater Productions. Aan de film hebben veel mensen mee gedaan en dat is volgens Pink Sweater een van de redenen dat ook veel mensen de film willen zien. “Iedereen die mee heeft gedaan vertelt uiteraard over de film omdat zij oprecht en terecht trots zijn op hetgeen bereikt is. Mensen nemen dus vrienden en familie mee naar de bioscoop en de film is ook uniek voor Nijmegen en daardoor dat ook mensen die niet mee hebben gedaan aan de film, de film willen zien”, aldus Doeko Pinxt producent van de film. De film ontving tevens een goede en uitgebreide recensie in de Gelderlander die te lezen is op www.filmcultuur.nl .
 
Het komt niet vaak voor dat een Nijmeegse filmproductie in de bioscoop te zien is maar als het aan Pink Sweater ligt zullen er de komende jaren meerdere films samen met bewoners in de Nijmeegse stadsdelen maar ook in andere steden gemaakt worden. Op 20 en 27 september is de film nog om 19:30 te zien in de LUX en reserveren is dus aanbevolen, daarna gaat de film terug naar de Waalsprong en zal die nog op 6 oktober, 20:00 in de Klif Oosterhout-Nijmegen en op 7 oktober om 20:00 in de Ster Lent-Nijmegen te zien zijn. Op www.filmcultuur.nl kunnen mensen meer informatie vinden over de film en andere bijzondere filmprojecten.
 

Nijmegen, 4 september 2010

Film de Waalsprong gaat 4x in première tijdens de Lentse Oeverspelen

De film ‘de Waalsprong’ zal op zondag 5 september in première gaan tijdens de Lentse Oeverspelen. Er wordt een hoge opkomst verwacht en om bezoekers niet te teleurstellen zal de film niet 1x maar 4x te zien zijn. De film die 45 minuten duurt zal in de zaal van café Waalzicht te zien zijn om 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00. Ook zal de film nog op 9,13,20 en 27 september om 19:30 te zien zijn in de bioscoop de LUX.

Voor meer informatie over de film bezoek www.filmcultuur.nl.

 
Nijmegen, 29 augustus 2010

Nijmeegse filmproductie de Waalsprong gaat in première

Op 5 september om 17:00 tijdens de Lentse Oeverspelen gaat een bijzondere Nijmeegse filmproductie, de Waalsprong, in première. De film zal vervolgens nog op 9, 13, 20 en 27 september in bioscoop de LUX te zien zijn. De tv-première zal vermoedelijk in oktober bij Tv Gelderland zijn waarna de film tevens op Nijmegen 1tv en enkele andere lokale omroepen te zien zal zijn.

In april 2009 begonnen bewoners uit de Waalsprong samen met Pink Sweater Productions aan hun filmavontuur. Er was geen idee waar de film over zou gaan en zo goed als alles stond nog open. Het enige gegeven was dat de film zich in de Waalsprong (Nijmegen-Noord) zou afspelen en dat bewoners zowel voor als achter de schermen betrokken zouden zijn. Mensen stuurden ideeën op voor de film en een groep bewoners kwam met Pink Sweater bij elkaar om een eerste filmidee te ontwikkelen. Na een aantal bijeenkomsten schoof scenarioschrijver Patrick Feijen aan die vervolgens de ideeën uitwerkte tot een verhaallijn.
 
Audities werden gepland en mensen die als crew mee wilde doen konden zich aanmelden. Reacties en aanmeldingen om mee te doen kwamen niet alleen uit Nijmegen en omgeving maar zelfs uit Groningen. In drie auditierondes werden uiteindelijk alle rollen ingevuld. Een professioneel team bestaande uit een regisseur, cameraman, geluids- en lichtman werd aangesteld door Pink Sweater met als taak de vrijwilligers tijdens het maken van de film te ondersteunen en er voor te zorgen dat de film qua beeld, licht en geluid goed zou staan.
 
Mensen stelden hun huis beschikbaar als filmlocatie, lokale sportverenigingen, scholen en middenstand deden mee en gastrollen werden onder andere ingevuld door wethouder Jan van der Meer en Burgemeester Thom de Graaf. De film kreeg veel aandacht in de media en door de betrokkenheid van bewoners was de film regelmatig gespreksonderwerp op straat of in het lokale café waar ook opnamen plaatsvonden. Voordat de opnamen begonnen wist bijna iedereen dat er een film gemaakt zou worden.
 
Een week voor de eerste opnamen in februari lag er nog sneeuw op straat en leek het filmavontuur waarvan het verhaal zich in de lente zou afspelen vertraging op te lopen. Uiteindelijk verdween de sneeuw net op tijd en konden de opnamen echt beginnen. In tien intensieve draaidagen verspreid over vijf weekenden werd de film opgenomen op diverse locaties in de Waalsprong. Regisseur Ruut van der Beele haalde het beste uit de velen amateurspelers en de crew met bewoners liet zien wat hard werken is. De acteurs en crew straalden na de opnamen naast enige vermoeidheid met name trotsheid uit. De opnamen werden gevolgd door een pre-productie periode, een periode waarin een film gemonteerd wordt, het geluid bewerkt wordt en onder andere de muziek onder de film wordt gezet. De film is nu klaar om vertoond te worden aan publiek. Als het aan Pink sweater ligt zal ‘de Waalsprong’ de eerste film in een rij van velen zijn die op deze manier met bewoners ontwikkeld en gemaakt wordt.
 

Nijmegen, 29 maart 2010

 DVD Waalsprongfilm inclusief vermelding in de aftiteling

De opnamen voor de Waalsprongfilm zijn voorbij en de film “de
Waalsprong” is tot 15 juli 2010 op voorbestelling te koop. Mensen die
de DVD vooraf kopen krijgen niet alleen korting maar worden tevens
vermeld in de aftiteling van de film. De uiteindelijke DVD zal in
november uitkomen.

Het vijfde en laatste draaiweekend op 27 en 28 maart was een waardige
afsluiting van het filmproject georganiseerd door stichting Pink Sweater
Productions waar honderden mensen vrijwillig het afgelopen jaar aan
hebben meegewerkt. De slotscène van de film een achtervolgingsscène
vlakbij de Bemmelse Dijk werd opgenomen en tevens liet burgemeester Thom
de Graaf die een figurantenrol had, zien dat hij goed kan acteren.*

De post-productie van de Waalsprongfilm is nu officieel begonnen en de
komende maanden worden de beelden gemonteerd en zullen er moeilijke
keuzen gemaakt worden. Het uiteindelijke resultaat zal op 5 september
tijdens de Lentse Oeverspelen te zien zijn en daarna zal de film in de
LUX gaan draaien en nog op TV Gelderland en Nijmegen 1TV te zien zijn.
Op www.waalsprongfilm.nl kunnen mensen
meer informatie vinden over het project, de film en tevens de DVD
bestellen.
 
 

Nijmegen, 25 maart 2010

Waalsprongfilm, indrukwekkende prestatie van bewoners

Het laatste draaiweekend van de Waalsprongfilm zal op 27 en 28 maart
zijn en daarmee komt er een einde aan vijf bijzondere weekenden en tien
maanden voorbereiding waarin professionals en vrijwilligers hard
samengewerkt hebben en er volgens initiatiefnemer Pink Sweater
Productions een indrukwekkende prestatie neergezet hebben. “De film is
daadwerkelijk met passie en een enorme inzet gemaakt en het project
heeft laten zien wat je kunt bereiken wanneer je als groep samenwerkt en
hetzelfde einddoel hebt. De samenwerking tussen mensen verliep meestal
goed en daar zijn we als organisatie blij mee,” vertelt Doeko Pinxt van
Pink Sweater.

In de toekomst wil Pink Sweater vaker in Nijmegen en in andere steden
dergelijke filmprojecten opzetten waar professionals en vrijwilligers
samenwerken. De gemeente Nijmegen heeft inmiddels een nieuwe subsidie
toegekend aan Pink Sweater om nog dit jaar 1 klein filmevenement te
organiseren in de Waalsprong zodat mensen kunnen blijven samenwerken.
Wat er precies georganiseerd gaat worden is nog onbekend, wel staat vast
dat de volgende keer mensen tevens zelf zullen gaan filmen en monteren,
iets wat nu de professionals deden om zo de kwaliteit van de film te
garanderen. De uiteindelijke film van ongeveer 45 minuten zal in
september bij de Lentse Oeverspelen in in premiere gaan en bij TV
Gelderland en Nijmegen 1tv uitgezonden worden en in de bioscoop LUX te
zien zijn.

“Met Nijmegen Visueel waar meer dan 1.200 bewoners aan mee hebben
gedaan, hebben we met kunstenaars en bewoners laten zien dat kunst in de
wijk inspireert. De Waalsprongfilm laat wederom zien dat culturele
activiteiten een verrijking zijn. De komende jaren maken wij ons in
navolging van andere steden hard voor een programma ‘kunst en cultuur in
de wijk’ als vast onderdeel van het cultuur- en wijkenbeleid, zodat
kunst en cultuur een vaste plek krijgt niet alleen in het centrum maar
in heel Nijmegen,” aldus Pinxt. Inmiddels heeft het VSB-fonds 35.000
euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Nijmegen Exposeert ’wat een
vervolg moet worden op ‘Nijmegen Visueel ‘ en is Pink Sweater tevens in
contact met bewonersorganisaties om nieuwe kunst- en cultuurprojecten in
de wijk op te zetten.
 
 
 
 Nijmegen, 18 maart 2010

Laatste kans om te figureren in de Waalsprongfilm

De vierde opnameweekend van de Waalsprongfilm staat al weer gepland voor
20 en 21 maart. Dit keer zijn er opnamen bij de lokale tennisclub LLTV
in Lent en bij de voetbalclub DVOL. Voor deze dagen is organisator Pink
Sweater Productions nog op zoek naar figuranten (alle leeftijden) die
publiek willen spelen.

Mensen kunnen zich aanmelden als figurant via info@pink-sweater.nl waarbij zij verzocht
worden om aan te geven of zij op zaterdag of zondag beschikbaar zijn.
Tevens is er op www.waalsprongfilm.nl  
meer informatie te vinden en foto’s en video’s van voorgaande
opnameweekenden. De vijfde en laatste opnameweekend zal op 27 en 28
maart plaatsvinden en daar zijn geen figuranten meer voor nodig.
Burgemeester Thom de Graaf zal op 27 maart zich opmaken als figurant in
de film in een rol die op het moment van schrijven nog publiekelijk
geheim is.

De Waalsprongfilm is het filmproject bedacht door bewoners van de
Waalsprong die ondersteund worden door een handjevol professionals. De
film zal straks te zien zijn op onder andere TV Gelderland, Nijmegen 1tv
en in filmhuis de LUX. De premiere zal tijdens de Lentse Oeverspelen,
het grootste wijkfestival in september 2010 plaatsvinden.
 
 

Nijmegen, 12 maart 2010

Massa belletje trekken in Lent

Op zaterdag 13 maart tussen 09:00 en ongeveer 11:00 zal er een grote
scene opgenomen worden, namelijk een massa belletje trek scene voor de
Waalsprongfilm bij de Vrouwe Udasingel in Lent waar ongeveer 20 kinderen
in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar aan mee zullen doen.

De Waalsprongfilm is het filmproject bedacht en gemaakt door stichting Pink
Sweater Productions samen met bewoners uit de Waalsprong en wordt
ondersteund door een handjevol professionals en speelt zich af op
diverse locaties in Lent en de wijk Oosterhout. De film zal straks
tevens in de LUX te zien zijn en vertoond worden op Tv Gelderland en
Nijmegen 1tv.
 
 

Waalsprongfilm-WaxnWane-promofoto-250    Pink-Sweater-150-100
Wax ‘n’ Wane

Nijmegen, 8 maart 2010

Wax ‘n’ Wane wint soundtrack competitie Waalsprongfilm

Het nummer `Two Sides One River` van de Nijmeegse band Wax ‘n’ Wane is
de winnaar geworden van de soundtrack competitie van de Waalsprongfilm.
Wax ‘n’ Wane is een van de meest belovende nieuwe bands in Nederland. De
band staat voor tegenstellingen: echte muzikanten en sequencers, strak
en losjes. Diepe synthbassen, live breakbeats, funky scratches en James
Bond-achtige gitaren kenmerken het bandgeluid. Opvallend zijn de
vrouwelijke vocalen. Of, zoals Amerikaanse fans schreven: ‘sexy and
seductive, hot and unique.’

`Two Sides One River` is een nummer die meteen pakt en waarvan de tekst
naadloos aansluit bij het verhaal van de Waalsprong. In totaal waren er
13 inzendingen met een grote diversiteit aan stijlen. Zo ontving Pink
Sweater Productions maker van de Waalsprongfilm, techno, nederpop,
theatermuziek, troubadour, rock en puur instrumentale nummers. Een deel
van de ingezonden nummers zal eventueel later nog in de film gebruikt
worden.

Wax ‘n’ Wane zal in het weekend van 20 en 21 maart in de film optreden
bij een van de bepalende scènes van de film, een feest waar alle
hoofdrolspelers elkaar ontmoeten. `Two Sides One River` zal straks ter
promotie van de film gebruikt worden. Er zal een videoclip gemaakt
worden waarbij beelden uit de film te zien zullen zijn. Deze videoclip
zal voor de première van de film gereleased worden.

De volgende opnamen voor de Waalsprongfilm staan op 13 maart gepland. Er
zal dan een massa belletje trek scene opgenomen worden bij de Vrouwe
Udasingel in Lent. Kinderen uit Lent in de leeftijd 8-12 jaar die aan
deze scene mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden via
www.waalsprongfilm.nl
 
 

Nijmegen, 28 februari 2010

Waalsprongfilm wordt een bijzondere film

De tweede opnameweekend van de Waalsprongfilm is inmiddels geweest en ondanks wat tegenslag met het weer kunnen crew en cast zeer tevreden zijn. Het filmverhaal bedacht en gemaakt door met name bewoners uit de Waalsprong ondersteunt door een handjevol professionals speelt zich af op diverse locaties in Lent en de wijk Oosterhout.

Een van de locaties afgelopen weekend was café Waalzicht in Lent waar de figuranten waaronder wethouder Jan van der Meer zich al vroeg in de ochtend aan de bar moesten melden. In het café werd een scene opgenomen tussen Gerard Yvers kweker in de film en opa Yvers, gepensioneerde kweker in de film. De andere opnamen werden in de lokale supermarkt Jan Linders in Lent gemaakt, het huis van de kwekersfamilie Disveld en nog in een kas op de Laauwikstaat in Lent.

De volgende opnameweekend staat gepland op 13 en 14 maart en zal met name in het nieuwe gedeelte van Lent opgenomen worden. Op zaterdag 13 maart zal er rondom de Vrouwe Udasingel een bijzondere scene met veel kinderen opgenomen worden. “We lopen weliswaar wat achter op het draaischema maar de sfeer op de filmset is goed, mensen werken hard en vol enthousiasme en we zijn echt bezig een bijzondere film te realiseren”, aldus Doeko Pinxt van organisator stichting Pink Sweater Productions. Mensen die nog een rol als figurant in de film willen spelen kunnen op www.waalsprongfilm.nl de mogelijkheden bekijken.
 
 

Nijmegen, 9 februari 2010

Waalsprongfilm, bijzonder filmproject zoekt nog één sponsor

Pink Sweater Productions initiatiefnemer van de waalsprongfilm, een
filmproject waarbij bewoners ondersteunt door een handjevol
professionals een film maken is nog op zoek naar een sponsor.

 
Het filmproject begon met een aantal vrijwilligers maar wordt met de dag
groter.* *Inmiddels doen honderden mensen waaronder velen figuranten mee
aan de film. Sinds vorige week heeft tevens Omroep Gelderland zich aan
het project verbonden* *en zal de film straks op TV Gelderland te zien
zijn. “Met de uitzending op Omroep Gelderland is het zeker dat minimaal
180.000 mensen de film gaan zien. Het gaat hier om de grootste
provinciale omroep van Nederland, dus dat is een stimulans voor iedereen
die mee doet aan het project”, aldus Doeko Pinxt bedenker van het project.

Ook zal de film zo goed als zeker gaan draaien in de lokale bioscoop
LUX. Pink Sweater geeft aan voldoende budget te hebben om de film te
kunnen draaien maar met ongeveer 5.000 euro extra kan ze de film net een
extra kwaliteitsimpuls geven. De eerste opnamendag staat gepland op 20
februari en de de laatste draaidag zal op 28 maart zijn. De film zal in
september 2010 tijdens de Lentse Oeverspelen in première gaan.

Voor meer informatie over de film bezoek www.pink-sweater.nl of www.waalsprongfilm.nl
 
 

Nijmegen, 12 januari 2010

De leukste vrijwilligers vacatures van Nederland

De Waalsprongfilm komt steeds dichterbij en voor veel functies op de
filmset hebben mensen zich al opgegeven maar toch zoekt organisator Pink
Sweater Productions naar meer mensen om mee te doen.

Volgens eigen zeggen heeft Pink Sweater de leukste vrijwilligers vacatures van
Nederland uitgeschreven. “Veel mensen in Nijmegen en omgeving tonen
grote betrokkenheid bij het project en dat is mooi om te zien.
Tegelijkertijd is de Waalsprongfilm niet zomaar een project aangezien de
film echt door bewoners gemaakt wordt en vraagt het veel tijd van
iedereen, ook omdat er in de weekenden gefilmd wordt en daarom dat we
nooit met te veel mensen kunnen zijn”, aldus Doeko Pinxt, bedenker van
het project. De lijst met functies is te vinden op
http://www.waalsprongfilm.nl. Onder de functies zit onder andere een
setdresser,kinderbegeleider, cateraar, opnameleider, make-up en haar
assistent en een rekwisiteur. “Rekwisiteur is een moeilijk woord die
vooral binnen de filmwereld gebruikt wordt voor iemand die losse
voorwerpen voor scenés verzameld, vooral leuk voor mensen die van zoeken
en regelen houden”, vertelt Pinxt. Mensen die mee willen doen kunnen
mailen naar info@pink-sweater.nl en direct aangeven welke opnamendagen
zij beschiktbaar zijn. De opnamen staan gepland op 20, 21 februari, 27 en
28 februari,13 en 14 maart, 20 en 21 maart en 27 en 28 maart.

Meer informatie op www.waalsprongfilm.nl
 
 
 
Nijmegen, 4 december 2009

Waalsprongfilm acteurs zijn nog steeds welkom

Voor de Waalsprongfilm zijn nog een aantal rollen niet ingevuld en daarom zal er een tweede auditieronde volgen voor de Waalsprongfilm. De auditieronde zal op zaterdag 12 december tussen 10.00 en 17:00 plaatsvinden in de Spil in Lent, gemeente Nijmegen.
Mensen die altijd hebben willen acteren of gewoon nieuwsgierig zijn kunnen zich aanmelden voor de auditie via www.waalsprongfilm.nl . Ook kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over de karakters. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt voor de audities. Mensen die het project organisatorisch als vrijwilliger willen ondersteunen zijn tevens welkom.

De film wordt opgenomen in februari en maart 2010 in de Waalsprong. Het wordt een korte film onder andere over een kwekersfamilie, een jup en zijn dochter en een aantal ondeugende kinderen. De opnamen zullen op locaties in Lent en Oosterhout (gem Nijmegen) plaatsvinden. Veel locaties zijn al bekend en de lokale voetbalclub DVOL waar het verhaal van de film haar climax gaat bereiken heeft al haar toezeggging gegeven.
De film zal uiteindelijk in september 2010 haar premiere beleven tijdens de Lentse Oeverspelen.

Aanmelden voor de auditie via de site www.waalsprongfilm.nl

 

Nijmegen, 11 oktober 2009

Waalsprongfilm zoekt nog medewerkers voor op de filmset

De aanmeldingen voor de audities van aanstaande zaterdag 17 oktober voor de Waalsprongfilm blijven binnen druppelen en inmiddels hebben zich ruim 50 mensen aangemeld als acteur voor het filmproject. Ook mensen van ver buiten Nijmegen melden zich aan voor de audities. Zij zullen echter niet uitgenodigd worden voor de audities omdat het echt om een lokale filmproductie gaat.

Naast acteren geeft het filmproject tevens de mogelijkheid voor mensen om organisatorisch mee te werken aan de de film. Zo zijn er nog meerdere mensen nodig om straks op de set de film een succes te maken. Op de website www.waalsprongfilm.nl is er een lijst te vinden met functies/ taken die nodig zijn voor op de set.
Zo is de organisatie en initiatiefnemer van de Waalsprongfilm stichting Pink Sweater Productions nog op zoek naar “runners” mensen die op de set zorgen dat alles op zijn plaats komt, een geluidsassistent, een storyboard assistent die snel scènes kan schetsen op papier, maar ook mensen voor de grime of voor het vinden van figuranten en locaties. Zo zijn er nog velen taken die allemaal bij een film horen.

Mensen die nog mee willen doen kunnen zich via de projectwebsite
aanmelden. www.waalsprongfilm.nl


 
Nijmegen, 21 September 2009
 
Auditiedatum Waalsprongfilm
De Kliff, Oosterhout – zaterdag 17 oktober 2009

Het komende jaar gaat er een bijzondere korte film in samenwerking met bewoners van de Waalsprong gemaakt worden. Het idee is dat de bewoners zowel voor als achter de schermen een grote rol vervullen bij het tot stand komen van deze film. Het verhaal zal zich afspelen in de Waalsprong zelf. Hiervoor zoekt organisator stichting Pink Sweater Productions nog acteurs en figuranten uit heel Nijmegen. Ook mensen die het project organisatorisch als vrijwilliger willen ondersteunen zijn welkom.

Op de website www.waalsprongfilm.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over de karakters en zich aanmelden voor één van de rollen. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt voor de audities.

De auditieronde zal op zaterdag 17 oktober tussen 13.00 en 17:00 plaatsvinden in de Klif in Oosterhout, gemeente Nijmegen. Aanmelding is van te voren vereist.

 

Nijmegen, 25 april 2009

De Waalsprongfilm komt tot leven

Het project ‘de Waalsprongfilm’ van Stichting Pink Sweater Productions is goed ontvangen bij de bewoners in Nijmegen-Noord. Het komende jaar gaat er een korte film gemaakt worden in samenwerking met bewoners.

Er hebben zich al meer dan 50 mensen aangemeld om mee te doen aan de Waalsprongfilm. Ieder heeft zich op basis van zijn eigen kwaliteiten aangemeld, zo hebben zich verscheidene professionals aangemeld, waaronder cameramensen, schrijvers en geluidsmensen. Maar ook amateur acteurs, waarvoor de spotlights al lonken en mensen die het gewoon leuk vinden om mee te doen aan het project. Enkele fantasierijke bewoners hebben zich toegelegd om een script te schrijven.
Zo zijn er ideeën om een film tijdens de WOII af te laten spelen, over een graftombe die wordt ontdekt in de Waalsprong, over een jongen die het zat is dat het groen verdwijnt uit de Waalsprong en een idee over de vrede van Nijmegen. Het project begint dus al echt te leven en dat is ook de bedoeling. Over een maand kan er begonnen worden met de ontwikkeling van het uiteindelijke filmidee en de uitwerking van het scenario. Een kerngroep van bewoners gaat zich hier mee bezighouden.
Mensen kunnen zich nog aanmelden voor deze kerngroep en ook om op een andere wijze mee te doen aan het filmproject. De film zal geschoten worden tussen oktober 2009 en mei 2010 en in september 2010 in première gaan.
Voor meer informatie kunnen mensen de www.waalsprongfilm.nl bezoeken.