Wamel – Auto’s botsen frontaal

Wamel, 09-01-2009 • Bij een frontale aanrijding tussen twee auto’s op de Van Heemstraweg ter hoogte van Wamel zijn vrijdagmorgen de beide bestuurders gewond geraakt.

Het ongeval vond even na 08.00 uur plaats. De bestuurster van een bestelauto, een 20-jarige inwoonster van Wamel, reed over de Van Heemstraweg, komende uit de richting van de Stationsweg in de richting van de Hollenhof. Waarschijnlijk doordat zij weinig zicht had vanwege de ruiten die nog dichtgevroren waren, is zij in een flauwe bocht op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen. Daar botste ze tegen de auto van een 36-jarige inwoonster van Boven-Leeuwen.

 
Na de aanrijding gingen alle hulpdiensten met groot materieel ter plaatse. Ook de traumaheli ging er naar toe. De 20-jarige vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Beide bestuursters zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen.

 

Waarschuwing

De politie wijst er op dat het verboden is om met een auto te rijden waarvan de ruiten door vorstaanslag onvoldoende zicht geven. Dit levert bij een bevroren voorruit een boete op van € 150,-. Tevens kan in dat geval artikel 5 van de Wegenverkeerswet ten laste worden gelegd. Dit betekent het opzettelijk in gevaar brengen van het verkeer. Dit is een misdrijf. Bij overtreding moet men zich bij de rechter verantwoorden.