Wandeling voor behandeling voor KOC

Wandeling voor behandeling

200 kilometer wandelen met een (goed) doel voor ogen. Dat is het vaste voornemen van vier familieleden uit de regio Nijmegen, Land van Cuijk en Arnhem. Drie neven en hun oom zijn deelnemers aan de 93ste Nijmeegse Vierdaagse in juli 2009 en zoeken sponsors. Het bijeengelopen bedrag willen ze doneren aan het Kinderoncologisch Centrum (KOC) van het UMC St. Radboud in Nijmegen, waar kinderen met kanker worden behandeld.

‘We wilden graag deelnemen aan de Vierdaagse, maar er niet “doelloos” rondlopen’, verklaart de oom van het gezelschap,Ton van Elen uit Sint Hubert. Het goede doel hebben de drie neven Marcel en Rob van Haaren, Nico Kuipers en hun oom Ton gezamenlijk bepaald. ‘Omdat wij direct of indirect in onze omgeving met kanker zijn geconfronteerd, liepen we direct warm voor het KOC dat kankerpatiëntjes behandelt. Want kinderen en kanker, die combinatie mag eigenlijk niet…’

Website online
Ter informatie en promotie van hun doel hebben ze de website www.wandelingvoorbehandeling.nl geopend, die inmiddels online is. Hierop staan de ins en outs van het initiatief en ieders persoonlijke motivatie. Ook kunnen geïnteresseerden er een formulier downloaden als ze zich willen aanmelden voor sponsoring. ‘De eerste sponsors hebben zich al bij ons gemeld!’ zegt Marcel van Haaren enthousiast.

KOC
Het sponsorgeld komt ten goede aan verschillende behoeften; van knuffels en speelgoed tot (mede)financiering van medisch-wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kinderoncologie. Via Stichting Vrienden KOC Nijmegen draagt de opbrengst bij aan de belangenbehartiging van de patiëntjes en hun familie.

In training
De vier mannen gaan de komende maanden in training. Op de website staat het trainingsschema dat ze volgen om met een goede conditie aan de Vierdaagse te kunnen beginnen. Op 1 februari starten ze met een wandeling van Nijmegen naar Beek, zo’n 15 kilometer. De laatste trainingsdag op 12 juli lopen ze de Kolpingmars van 50 kilometer. Ton: ‘Een goede generale repetitie, want dat is even ver als onze dagelijkse portie Vierdaagse!’

Meer informatie: www.wandelingvoorbehandeling.nl