Warme Truiendag in Nijmegen, 13 feb

Nijmegen, 27 januari 2009

Warme Truiendag in Nijmegen
Vrijdag 13 februari 2009
 
Trek een warme trui aan en zet de verwarming een graad lager. De gemeente Nijmegen doet mee aan Warme Truiendag op vrijdag 13 februari en roept iedereen op even stil te staan bij energiebesparing in huis, op school en op het werk. Elke graad lager stoken betekent zeven procent minder energieverbruik en dus ook minder CO2-uitstoot. Veel gemeenten, bedrijven en scholen zijn al druk bezig met de voorbereiding. Op deze manier wordt er in één dag enorm veel energie bespaard.

Klimaatstraatfeest
Naast de verlaging van de temperatuur op het stadhuis, geeft de gemeente alle Nijmeegse deelnemers aan het ‘Klimaatstraatfeest’ op Warme Truiendag een besparingspakket als aanmoediging. Hierin zitten onder andere verwarmingsstickers, lichtknopstickers en waterbespaarders. Wethouder Van der Meer brengt op 13 februari de pakketten in gepaste kledij naar enkele straten. Voor het landelijke initiatief Klimaatstraatfeest zorgen bewoners samen met straatgenoten voor klimaatbesparingsacties. Ze maken daarbij kans op een groot straatfeest. Er doen al 2500 straten mee, waarvan 32 Nijmeegse en inschrijving is nog steeds mogelijk. 
 
Filmpje over energieverspilling
Jongeren tot 16 jaar kunnen voor Warme Truiendag een filmpje maken van twee minuten over energieverspilling in hun directe omgeving. Hiermee kunnen ze een montagekit en bioscoopbonnen voor de hele klas winnen. Het filmpje kan tot 9 februari aangeleverd worden via www.tvflat.nl  De maker van het leukste filmpje wordt bekend gemaakt op Warme Truiendag.

Meer informatie over besparen en acties: www.onsgroenehert.nl, www.warmetruiendag.nl en www.klimaatstraatfeest.nl.

Bron Gemeente Nijmegen
 
 
Rubriek Milieu en energie