WereldMuziekKoor zingt – Kolpinghuis, 17 jan


 
Concert WereldMuziekKoor Nijmegen

Kolpinghuis, 17 januari 2009,  15.00 en 20.00u

Het WereldMuziekKoor Nijmegen viert op zaterdag 17 januari 2009 het eerste lustrum. Wij willen dit samen doen met iedereen die geïnteresseerd is in wereldmuziek. Daarom geven wij op die datum twee concerten in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen.
De aanvangstijden zijn 15.00 en 20.00. De entreeprijs is € 7,50 voor volwassenen en € 2,– voor kinderen.

We zingen traditionele/authentieke liederen uit de hele wereld, onder andere uit landen in Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.
Het WereldMuziekKoor bestaat momenteel uit 115 leden. We zingen vierstemmig, en met veel plezier onder de bezielende leiding van dirigente Tamara van Leth-Dubina. Het ensemble Pajduško begeleidt ons daarbij.

Het WMK Nijmegen is ontstaan uit het projectkoor ‘Xor Bolsjoj’ opgericht ter ere van 15 jaar stedenband Nijmegen – Pskov (2003). Ondertussen heeft het WMK ook het 20 jarig bestaan van de stedenband, in oktober 2008 mogen meemaken met een prachtig optreden in de Lindenberg. Samen zingen is niet aan landgrenzen gebonden; we traden al eerder in Pskov, St. Petersburg en Praag op. Ook al spreek je de taal van de ander niet, samen zingen in elke taal schept een warme band.U bent van harte welkom op 17 januari!

Informatie over voorverkoop: pclubbers@weesenaar.nl