Werkzaamheden Waalkade van start

Nijmegen, 24 oktober 2018

Werkzaamheden Waalkade van start

Op maandag 29 oktober start de herinrichting van de Waalkade. De kade wordt gedeeltelijk verlaagd en krijgt een groene inrichting met gras en bomen. De ‘groene Waalkade’ is tot stand gekomen na een uitgebreid participatie-traject.

In de nieuwe situatie is de Waalkade niet langer toegankelijk voor doorgaand autoverkeer. Wel komen er aan de beide zijden van het park keerlussen en (kort)parkeerplaatsen, zodat het mogelijk blijft om passagiers af te zetten. Het werk is naar verwachting half 2019 klaar.

Waalkade afgesloten
Vanaf aanstaande maandag is de Waalkade afgesloten voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden rijden er ook geen bussen over de Waalkade. Voor fietsers is er een omleiding via de Vleeshouwerstraat. De bewoners van de oostelijke Waalkade kunnen, net als nu, via de Vleeshouwerstraat bij hun woning komen. De woningen en horecabedrijven blijven bereikbaar. Omdat er tijdelijk geen bussen over de Waalkade kunnen rijden, wordt ter hoogte van de rotonde aan de westzijde een Brengflex-halte gemaakt.

Werkzaamheden
Tot begin volgend jaar worden de kabels en leidingen verlegd op het gedeelte dat verlaagd wordt. In november start de aannemer met de aanleg van de terrassen bij de gevels, zodat die ruim voor het terrassenseizoen weer beschikbaar zijn. Begin volgend jaar wordt eerst het ‘theater’ bij de Lindenberghaven aangelegd, daarna start het werk aan het evenemententerrein en de rijbaan en als laatste wordt de keerlus onderaan de Voerweg gemaakt.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over NijmegenWaalkade Nijmegen