Who the f**k was Che? – LUX, 1 maart

Global Special: Who the f**k was Che?
LUX, zondag 1 maart 2009

De revolutie keert terug naar LUX. Op zondag 1 maart kunt u kijken naar een exclusieve voorpremière van de nieuwe films van Steven Soderbergh over de legendarische revolutionair Che Guevara: The Argentine en Guerrilla. Beiden bieden een blik op de man achter het icoon. Wie was Che eigenlijk, waarom wordt hij nog steeds bewonderd en hoe is hij uitgegroeid tot zo’n cultfiguur, met zijn eigen afbeelding op t-shirts bij de V&D, te zien op theemokken en met zijn eigen fototentoonstelling?
Naast de vertoning van beide films voeren we gesprekken met toenmalige en huidige bewonderaars van Che, kunt u luisteren naar de muziek van de Cubaanse artiest Rey Cabrera en genieten van Cubaanse hapjes. Hasta siempre, Comandante!
Deelname aan het programma komt verder van Dana Linsen (hoofdredacteur Filmkrant), Max van Lingen (Internationale Socialisten) en Antonio Carmona Baez (International Institute for Research and Education).
Om 13.00uur wordt deel 1 vertoond (The Argentine) en om 16.15uur deel 2 (Guerrilla). De lunch vindt rond 15.00uur plaats. Hou de website in de gaten voor meer details over het programma.

Zondag 1 maart / van 12 00 tot 19 00u / entree 10 euro (2 films) / lunch 7,50 euro / locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).
Global is een publiek project van LUX en het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Dit project is mogelijk gemaakt door de NCDO. Informatie over dit project vindt u op www.globaldebat.nl