Wijchen – Fietsendief aangehouden

Fietsendief aangehouden door oplettende getuige
 
Wijchen, 25-01-2009
 • Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van een vrouw dat zojuist haar fiets was gestolen vanaf het Europaplein in Wijchen. Door haar oplettendheid kon de dief later worden aangehouden.

Nadat de vrouw de diefstal had gemeld ging ze zelf in de omgeving op zoek naar de fiets. Toen ze die niet meer vond ging ze terug naar het Europaplein en zag daar een man staan die zich verdacht gedroeg. Ze besloot de man in de gaten te houden. Tot haar verbazing zag ze dat de man een damesfiets wegnam en er op wegfietste. Terwijl ze de politie daarvan op de hoogte bracht volgde ze al rennend de man die met de fiets richting station reed. Ze verloor de man echter uit het oog.

 

Samen met de agenten die inmiddels ter plaatse waren werd naar de man uitgekeken. De man werd aangetroffen op de Markt. Daar is hij aangehouden. Het betreft een 17-jarige Nijmegenaar. Hij is ingesloten. De fiets van de vrouw en de fiets die later werd gestolen werden beiden aangetroffen bij het station. Bij zijn verhoor bekende de man dat hij zich vaker aan fietsdiefstal had schuldig gemaakt.