Opschoondag in Willemskwartier, 19 nov

Woensdagmiddag 19 november 2008 wordt er voor de tweede keer dit jaar in het Willemskwartier een Opschoondag gehouden. Startpunt is Buurtcentrum De Vrijbuiter in de Ten Katestraat 6. Daar verzamelen de deelnemers om 13.30u om er rond 15.30u weer terug te keren voor een heerlijke beker soep. Deelnemende kinderen ontvangen een presentje.
 
Afgelopen februari bleek uit een enquete onder 350 bewoners van het Willemskwartier, georganiseerd door de SP-afdeling, dat zwerfvuil bovenaan de klachtenlijst stond van die bewoners. Ook al is het gemeentelijk veeg- en snoeibeleid aangepast en zijn er wekelijks zwerfvuil-teams actief in de wijk, de eerste Opschoondag op 15 maart werd een groot succes.
En nu dus een vervolg.
De Buurtranger-teams, de Open Wijkschool, naschoolse activiteit De Huiskamer, gemeentelijk wijkbeheer en de DAR slaan de handen ineen en roepen leerlingen van Basisschool Groot-Nijeveld en andere kinderen en hun ouders en andere bewoners op om mee te doen. De vorige keer is het oostelijk deel van de wijk aangepakt, dit keer het westelijk deel.
Na afloop verzamelen de deelnemers zich opnieuw in Buurtcentrum De Vrijbuiter voor een heerlijke kop soep.
Al jarenlang zijn er in het Willemskwartier Buurtrangers actief. Vroeger heetten ze Z-teams: kinderen die een deel van hun vrije woensdagmiddag besteden om, onder begeleiding van volwassenen, zwerfvuil te verzamelen. De kinderen ontvangen daar een kleine vergoeding voor.