Wilma Willems geëerd met het Lokaal Compliment

Op 15 september eerde de gemeente Nijmegen en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen de vele vrijwilligers van de stad tijdens het Lokaal Compliment in De Lindenberg. De avond had een speciaal moment waarbij Wilma Willems, een toegewijde vrijwilliger, door wethouder Cilia Daemen in de schijnwerpers werd gezet en symbolisch bedankt werd voor haar jarenlange inzet.

Lokaal Compliment 2023

Vier decennia van toewijding:
Wilma Willems heeft zich sinds 1988 onvermoeibaar ingezet voor de gemeenschap. Ze begon bij scouting de Blauwe Vogels, die ze later meenam naar GVO Nijmegen, nu bekend als GVO de Klup. Onder haar leiding groeiden de Blauwe Vogels uit tot een avonturengroep voor personen met een verstandelijke beperking. Willems spreekt met warmte en genegenheid over de doelgroep waarmee ze werkt, waarbij ze de positiviteit en acceptatie die ze bij hen ervaart, roemt.

Dubbele rol:
Naast haar vrijwilligerswerk heeft Wilma ook 19 jaar lang als verzorgende in de zorgsector gewerkt, waarbij ze zich ontfermde over dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Haar compassie en liefde voor anderen schijnen helder door, zowel in haar professionele rol als in haar vrijwilligerswerk.

Een welverdiende erkenning:
De avond culmineerde in het uitreiken van het Lokaal Compliment aan Wilma, een teken van dankbaarheid voor haar bijdrage en inzet voor de gemeenschap. Wethouder Cilia Daemen uitte haar waardering niet alleen naar Wilma, maar naar alle vrijwilligers voor hun enorme inspanningen.

Na de ceremonie was het tijd voor viering en vermaak. De aanwezige 300 vrijwilligers werden getrakteerd op een avond vol entertainment, waaronder een illusieshow, muziekbingo en een pubquiz.

Dit evenement onderstreept het belang en de waarde van vrijwilligers in Nijmegen, waarbij individuen zoals Wilma Willems als inspirerende voorbeelden dienen voor velen.