Winter-Valentijn-Concert: “Liefdeskracht & Winterpracht” zondag 19 februari vanaf 14.15 uur

Drie kleine Winter-Valentijn-Concerten met Gedichten in de kleine Bartholomeuskerk van Beek
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, warme drank en hartenkoekjes

valentijn winterconcert

In de week van Valentijn komt er een romantisch Winterconcert in het kader van de Seizoenen-Concerten. Traditiegetrouw zijn de Winterconcerten op de tweede Kerstdag, maar deze keer organiseert hoboïste Lidia van der Vegt op zondag 19 februari een Winter-Valentijnsconcert in het sfeervolle kleine Bartholomeuskerkje van Beek. Het programma – met het thema “Liefdeskracht & Winterpracht” – bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de winter en de liefde zal bijstaan. Aan de muur zijn er schilderijen en fotoʼs te bezichtigen van broer en zus Don en Quinta Buma. In de pauzes kan men genieten van warme dranken en hartenkoekjes. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de Seizoenen-Concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld.
Deze keer speelt het blaaskwintet Dwarl bestaande uit Wim Markus; fluit, Lidia van der Vegt; hobo en althobo, Dirk van der Niet; klarinet, Anke van der Hoek; hoorn en Rosanne Rippen; fagot. Op het programma staan romantische componisten. U kunt luisteren naar de Franse componiste Claude Arrieu, zij schreef een mooi werk voor 5 blazers, waarin vrolijke vluchtigheid en romantiek worden afgewisseld, een kwintet van Darius Milhaud, dat expressief, abstract maar ook heel mild kan klinken, van Giuseppe Giordani, een mooi liefdeslied en vroeg sfeervol jeugdwerk van Giacomo Puccini, van Richard Wagner uit ʻTristan en Isolde” een hoopvolle herderlijke althobo-solo en voor fluitsolo de dromerige klanken van Debussyʼs Syrinxʼʼ. Tot slot klinken er een aantal vrolijke zwoele dansen van Denes Agay.

Over de kunstenaars: Don werkt met acryl op papier en haalt zijn inspiratie uit wandelingen in zijn omgeving in binnen- en buitenland. Soms ontstaan imaginaire landschappen uit zijn verbeelding. Quinta omschrijft haar fotowerk als stadsschappen en landsgedichten. Inspiratiebron is haar directe omgeving.
Broer en zus tonen nu vooral hun winterse werken ter gelegenheid van dit concert. Meer info op de websites: donbuma.nl en quintabuma.nl De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt

Binnenkomst 13.50 uur. 1e concert 14.15 uur, 2e concert 15.15 uur, 3e concert 16.15 uur
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 12, voor 2 concerten €15, voor 3 concerten € 20. Kinderen betalen voor de hele middag € 5. Reserveren is zeker aan te raden in verband met het beperkte aantal zitplaatsen en de versnaperingen in de pauzes. Adres Nieuwe Holleweg 2 , 6573 DX Beek.
www.lidiafrancis.nl