Wintertuin, Stadsdichter & literatuur, 14 sept

Nieuwe Stadsdichter en literatuur in de Kunstsprong.

 

Zondag 14 september 2008 organiseert Literair Productiehuis Wintertuin samen met LUX een gratis poëzieprogramma in de Waalsprong (Nijmegen Noord/Oosterhout). Tien dichters en schrijvers lezen op bijzondere plekken in deze nieuwe wijk: tuinen, huiskamers en schuren.

 

K. Schippers, Abdelkader Benali, Willem van Toorn, Rodaan Al Galidi, Els Moors,  Alexis de Roode, Tsead Bruinja, P.F. Thomèse , Jaap Robben en Victor Vroomkoning zullen voorlezen tussen 14.30 uur en 18.00 uur.

 

Het programma begint om 14.30 uur met een bijzonder moment.

In de Historische Tuinen te Lent, zal de huidige stadsdichter Victor Vroomkoning, voor de laatste keer voorlezen als stadsdichter. Daarna draagt hij het stokje over aan Jaap Robben, die met ingang van 14 september 2008 het ambt zal voortzetten.

 

Victor Vroomkoning was stadsdichter van 2006 -2008 en schreef in die periode 10 stadsgedichten. Jaap Robben (stadsdichter vanaf 14 september 2008) zal, in het bijzijn van wethouder Hannie Kunst voor het eerst als stadsdichter een gedicht ten gehore brengen.

 

Om 15.30 begint het kunstsprong programma. K.Schippers, Abdelkader Benali, Willem van Toorn, Rodaan Al Galidi, Els Moors, Alexis de Roode, Tsead Bruinja en de oude en de nieuwe stadsdichter lezen voor op diverse locaties rondom De Klif in Oosterhout, op een kwartiertje fietsen vanaf Nijmegen. Tussen de voorleeslocaties is een looproute: op zondag 14 september verkrijgbaar bij Lux of de Klif. De afsluiting van het programma is om 17.30 uur in De Klif te Oosterhout, met slotoptredens van de dichters en muziek van LEA en deejay WSVV.

 

Zondag 14 september

Zondagmiddagdichters: 14.30 uur -18.00 uur

Met om 14.30 uur overdracht Stadsdichtersschap

Historische Tuin, Griftdijk Noord 11, Lent

Plus diverse locaties in en om De Klif, Pijlpuntstraat 1, Oosterhout

Entree gratis.  

Voor meer info zie www.wintertuin.nl en www.kunstsprong.nl