Recordpoging replica schilderen in Orientalis

Heilig Landstichting, december 2019

HET RECORD VAN RUBENS

Gedurende het Feest van Licht, het jaarlijkse winteruitje in Museumpark Orientalis, gaan in totaal meer dan duizend mensen werken aan een replica van het schilderij ‘De aanbidding van de wijzen’ van Rubens.

Onder auspiciën van kunstenaar Diederik Grootjans wordt tijdens Feest van Licht, dat van 20 december t/m 5 januari plaatsvindt, dagelijks gewerkt aan dit immense kunstwerk. Diederik Grootjans, de schilder uit Nijmegen is bekend van zijn portretten en hedendaagse stadsgezichten. Ook is hij een dag in de week als muizenschilder werkzaam op de kinderafdeling van het Radboud ziekenhuis.

Op zondag 5 januari – net voor Driekoningen – moet het kunstwerk klaar moet zijn. Het wordt een recordreplica: nog nooit is er, waar ook ter wereld, met zo veel mensen aan zo’n klassieker gewerkt.

In de Karavanserai is er is ruimte voor zo’n 1.000 bezoekers om mee te werken aan dit recordschilderij. Dagelijks wordt er van 13.00 tot 16.00 uur in de Karavanserai gewerkt aan dit kunstwerk, met uitzondering van 5 januari. Alle bezoekers mogen gratis meedoen en vooraf aanmelden is niet nodig.

Naast ‘het record van Rubens’ zijn er tijdens Feest van Licht nog vele andere activiteiten te doen langs de verlichte route door het park. Er is een oude ambachtenmarkt, kinderatelier, verhalenvertellers, kerstknikkerbaan en een unieke verzameling kerststallencollecties bij elkaar, waaronder de grootste van Europa. Meer info vind je op www.feestvanlicht.nl.