Wooninformatiecentrum Waalsprong, 31 mei

Nijmegen, 23 mei 2008

Wooninformatiecentrum Waalsprong brengt plannen tot leven

Het Wooninformatiecentrum Waalsprong is compleet vernieuwd! Op zaterdag 31 mei 2008 is de feestelijke heropening. Het nieuwe centrum heeft de functie van ‘belevingscentrum’ gekregen en laat het publiek op een verrassende manier kennis maken met de huidige Waalsprong en de nieuwe plannen die er liggen. Ook zullen twee net verschenen fotoboeken met de titel ‘Architectuur & Mensen in de Waalsprong’ met korting aangeboden worden.

Ontdek het op zaterdag 31 mei!
Na de opening door wethouder P. Depla om 12.00 uur is iedereen vrij om een kijkje te nemen in het centrum. Wie wil zien wat er allemaal is gerealiseerd in de Waalsprong, kan ook met een speciale Omnibus, getrokken door paarden, een gratis rondrit door het gebied maken. Voor de kinderen zijn er ballonnen, kleurplaten en ijs. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Beleef de Waalsprong
De nieuwe deelgebiedplannen zijn de aanleg van de Landschapszone, de komst van de woongebieden Laauwik, Groot-Oosterhout en centrumgebied De Citadel. In het vernieuwde WIC zijn de komende tijd wisselende themaruimtes over de verschillende plannen en ontwikkelingen, een digitale interactieve kaart waarbij de bezoeker van het WIC zelf door het gebied kan reizen, een naslaghoek met kaartmateriaal en een levensgroot boek over de Waalsprong. Ook is er een nieuwe, actuele maquette in het WIC geplaatst.

Fotoboeken
Er zijn recent twee stijlvolle fotoboeken verschenen over de bewoners en de nieuwbouw in Lent en Oosterhout. Deze eerste twee delen van ‘Architectuur & Mensen in de Waalsprong’ kunt u op 31 mei aanschaffen voor de speciale kortingsprijs van € 15,- per boek ipv € 19,50.

Actuele informatie
Vijf dagen in de week zijn er in het WIC informatrices aanwezig die het publiek uitgebreid informeren over de beschikbare koop- en huurwoningen en de ontwikkelingen op korte en lange termijn. Het WIC is open van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Het WIC is te vinden aan de Griftdijk Noord 4a, op de parkeerplaats bij NS-station Nijmegen-Lent.