Wouter van Dam nieuwe zakelijk leider De Basis

Nadat muzikale broedplaats De Basis in Nijmegen vorige maand Marjolein Kooijman presenteerde als de nieuwe artistiek coördinator, maakt de organisatie vandaag bekend dat Wouter van Dam de nieuwe zakelijk leider is. Wouter start op 1 april en is verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische aansturing van De Basis.

wouter van dam

Anderhalf jaar na de opening van De Basis, waar talentontwikkeling een belangrijke plek heeft naast het bieden van een optimale, creatieve werkomgeving voor muzikanten en mensen in de muziekindustrie, is besloten de huidige functie van zakelijk en artistiek leider te splitsen. Nu de contouren van de organisatie staan, geeft Lisa Bos het stokje door aan zowel artistiek coördinator Marjolein Kooijman als zakelijk leider Wouter van Dam.

Spin in het web

Van Dam behaalde zijn Master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer als podiumbouwer bij Doornroosje, organiseerde hij huiskamerfestivals en richtte hij het drum ‘n’ bass-collectief DEFLUX op. Na zijn studie verliet hij Nijmegen en ging hij aan de slag als Service Designer in digitale innovatieprojecten, om vervolgens weer naar het door hem zo geliefde Nijmegen terug te keren. Na vier jaar programmamanagement in de zorg gaat hij nu weer terug naar zijn roots.

Van Dam: “In mijn functie van zakelijk leider verbind ik mijn brede professionele ervaring met mijn liefde voor muziek en de lokale scene. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan een sterk muzikaal ecosysteem in Nijmegen en Oost-Nederland.”

Over De Basis

De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van Doornroosje in Nijmegen. Het pand is geheel verbouwd en is de ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, opnamestudio’s, kantoren, flexwerkplekken, een café en een guesthouse. Een plek om te werken, repeteren, elkaar te adviseren en inspireren met veel aandacht voor talentontwikkeling, waar (jonge) makers worden geholpen om hun ambitie om te zetten in een zelfstandige beroepspraktijk.