XXlerator NextGen – Matrixx, 6 sept

XXlerator NextGen: de nieuwe generatie staat op!
Matrixx, 6 september 2008
 
Oké, oké, er is eigenlijk een voortdurende vernieuwing in de Nederlandse DJ-scene aan de gang. Sommigen redden het, van anderen hoor je na een veelbelovende start niets meer. Sommige DJ’s slagen erin hun draaikunsten te verdiepen met sterke producties, anderen blijken daar onvoldoende talent voor te bezitten.
The Matrixx maakt op 6 september tijdens een speciale editie van XXlerator de tussenbalans op. Met een serie DJ’s die de afgelopen twee jaar boven zijn komen drijven, en het hoogstwaarschijnlijk in zich hebben om de nieuwe Dana, Luna of Pavo te worden.

Zou tijd worden (;-)): de nieuwe generatie DJ’s uit de hardere kant van de dance dient zich aan. De komende editie van XXlerator op zaterdag 6 september in The Matrixx, staat helemaal in het teken van deze ‘nieuwe lichting’, zeg maar de NextGen. Met Kold Konexion, Bass Modulators, The Pitcher, Josh&Wesh, Dutchmaster en Noisecontrollers. Wie wil weten wat de komende jaren wellicht de norm gaat worden, doet er goed aan 6 september in de danceagenda te noteren!
 
Even kort het rijtje af. Kold Konexion was een soort wildcard op het afgelopen Pleasure Island Festival, en hij deed het daar meer dan goed. Dus is de volgende etappe voor hem in The Matrixx weggelegd.

De Noiscontrollers is de formatie van drie getalenteerde DJ-producers-MC’s. Ze leverden onlangs het (terecht) veelgeprezen album Battle: Noisecontollers vs Technoboy af, waarmee ze bewezen ook op een zilveren schijf zeer goed uit de voeten te kunnen. Bass Modulators – twee schoolvrienden – braken door met de gelikte producties Indeep and The Cube, twee tracks die tekenend zijn voor hun ‘uplifting hardstyle’.

De jongens van The Pitcher hadden volgens velen (vooral na hun set op Q-Base 2006) al veel eerder de opmars naar de voorste regionen van de hardstyle moeten of kunnen maken, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Maar gelukkig, dat komt alsnog goed op deze XXlerator, waar iedereen kan zien en horen dat hier waar talent achter de decks staat.

Devon K (de man uit The Matrixx stal), Dutchmaster (Defqon.1 festival, Showtek Tour, Qrimetime) en Josh&Wesh (Qrimetime, Hard Bass vol 8, CD#2) blijven hier even onbesproken, omdat elke bezoeker er (gezien het bovenstaande) van uit mag gaan dat er een selectie is gemaakt waar het talent van af druipt.

Xxlerator New Generation gaat dus voor het vernieuwende, voor de belofte van de toekomst, voor de mannen die de hardstyle verder gaan brengen over de landsgrenzen en de komende jaren producties gaan afleveren die tot de kern van de hardstyle mogen worden gerekend. Ja, in sommige gevallen moet daarvan het bewijs nog worden geleverd. En dat bewijs is te zien en te horen op XXlerator New Generation op zaterdag 6 september in The Matrixx.