Zaltbommel – Proberen te ontkomen

Zaltbommel, 07-02-2009 • In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een personenauto langs surveillerende agenten die een verkeerscontrole wilden houden. De bestuurder reed over de rotonde met de Thorbeckestraat in Zaltbommel weg en sloeg de Thorbeckestraat in. Toen hij de agenten zag, reed hij met hoge snelheid weg.

De bestuurder wilde ontkomen aan de agenten en zette zijn verlichting uit en verdween even uit het zicht van de agenten. In de Fazantstraat in Zaltbommel zagen de agenten vervolgens de auto weer rijden, nog steeds zonder verlichting. Zij gaven de bestuurder een stopteken welke hij na nog even te hebben doorgereden, alsnog opvolgde. De man, een 23-jarige man uit Beuningen, vertelde de agenten dat hij boetes had openstaan en daarom ervandoor ging.

Jerrycans
De agenten vroegen de man uit te stappen en zagen dat hij erg vuil was en sterk rook naar brandstof. De agenten vonden in de kofferbak van de auto meerdere grote, gevulde jerrycans. Ook lagen er een trechter en een stuk flexibele slang. Alles rook sterk naar brandstof. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Bij controle van zijn gegevens bleek dat hij inderdaad nog boetes had openstaan. De man is overgebracht naar het politiebureau in Tiel en daar is hij ook ingesloten.

Brandstof gestolen
De politie acht het goed mogelijk dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag uit meerdere voertuigen diesel is gehaald. Mocht u ontdekken dat er brandstof is gestolen uit uw voertuig, meld dit dan bij het politieteam Zaltbommel via het telefoonnummer 0900-8844.