Zilveren Waalbrugspeld voor Thea Wittenaar

Nijmegen, 23 mei 2008 
 
Mevrouw T.M.M. Wittenaar (60) ontvangt de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Zij zet zich al 25 jaar in voor de Stichting Anders Actieven Dukenburg en de stichting Dukenburg Presenteert.

Sinds 1983 is Thea Wittenaar betrokken bij stAAD, stichting Anders Actieven Dukenburg. Haar eerste activiteit was het opzetten van de “Creatief Ochtenden”. Niet lang daarna nam zij zitting in het bestuur. Zij is penningmeester van de stichting en doet haar werkmet grote nauwkeurigheid en zuinigheid. Ook verzorgt zij de publiciteit voor de stichting. De stichting is een vrijwilligersorganisatie met als belangrijkste motor Thea Wittenaar.

Vanaf het eerste jaar (1995) dat “Dukenburg Presenteert…” werd gehouden is Thea Wittenaar vrijwilligster bij dit evenement. Dit evenement heeft als doel het promoten van het stadsdeel Dukenburg. Laten zien wat er zoal te doen is en door wie. Deze dag wordt georganiseerd door vrijwilligers van diverse organisaties uit het Wijkcentrum Dukenburg. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement met 25000 bezoekers. Thea Wittenaar verzorgt al 14 jaar de administratie en de financiën van deze organisatie.
 
Op vrijdag 23 mei om 14.30 uur reikt loco-burgemeester Peter Lucassen de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de feestelijke afsluiting van het studiejaar 2007/2008 door de docenten en leerlingen van stAAD. Deze afsluiting vindt plaats in Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39 te Nijmegen.

Bron Gemeente Nijmegen

Foto’s Dukenburg Presenteert…
www.nijmegenonline.nl/zp-foto/Dukenburg-Presenteert-08.htm