Zing mee met Nijmeegs kamerkoor Sequentus

Ben je op zoek naar een leuk jong koor in Nijmegen (leeftijden 30-50 jaar)? Een klassiek kamerkoor om naar te luisteren of om in mee te zingen? Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus zingt de hele klassieke muzikale wereld door en geeft twee keer per jaar een concert.

KamerkoorSequentus

Zing je mee?

Sequentus heeft met twintig zangers al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar het kamerkoor vindt het leuk om nog verder te groeien. Zeker extra bassen en tenoren zijn welkom. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.

Sequentus in een notendop

Sequentus is een fijn, relatief jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het koor repeteert elke donderdagavond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Iedereen bereidt zich goed voor, dus er is meteen muziek. De repetitielocatie wisselt tussen basisschool de Geldershof in Lent en de Molenstraatkerk in Nijmegen met prachtige akoestiek. Na de repetities borrelt het koor, wie wil, na bij Eten&Drinken of ergens in het centrum.

Liever luisteren?

Kom je liever naar Sequentus luisteren zonder zelf mee te zingen? Dat kan natuurlijk ook. Noteer 29 januari alvast in je agenda. Want dan staat het eerstvolgende concert gepland. Je luistert die dag onder meer naar werken van Brahms, Gibbons, Purcell, Reinberger en Reger. Ook staan er verschillende Berceuses (slaapliederen) op het programma. Allemaal rondom het thema ‘Slaap als een roos’. Waarbij ‘slapen’ ook in de Berceuses meer dan eens als eufemisme wordt gebruikt. Houd voor de tijd en locatie sequentus.nl in de gaten.