Zoekactie bij Weezenhof – Kluis & kruiwagen

Getuigen gezocht na woninginbraak
 
Nijmegen, 31-01-2009
 • Vrijdagmiddag werd omstreeks 14.25 uur melding gemaakt van twee mannen die met een kruiwagen zouden lopen in de Weezenhof 26e straat in Nijmegen. Een motoragent ging ter plaatse en zag twee te voet wegvluchtende mannen bij de Staddijk, via het talud. De agent riep via de meldkamer assistentie in en een zoekactie werd op touw gezet.

Een heel stuk gebied is vervolgens afgezet en doorzocht. Daarbij is gebruik gemaakt van twee politiehonden. De wegrennende mannen zijn mogelijk (samen of afzonderlijk) richting Sint Walrick gegaan, of langs de A73, tussen de Staddijk en Van Boetbergweg. Een andere mogelijke route is het fietspad richting Malden, via de Stadbroekseweg. Een verdachte is niet meer aangetroffen. Wel een achtergebleven auto, een kruiwagen en een kluis.

Inbraak
Deze kluis is vermoedelijk weggenomen uit een woning in de Weezenhof 27e straat. Die vrijdagmiddag bleek daar in een woning te zijn ingebroken. Via een schuifdeur hebben onbekenden zich toegang tot de woning verschaft. Diverse goederen zijn weggenomen. Er is aangifte gedaan.

Naast de zoekactie hebben agenten aan het eind van de middag een buurtonderzoek gehouden in de Weezenhof. De auto is veiliggesteld voor sporenonderzoek door de technische recherche. Verder zoekt de politie getuigen.

Getuigenoproep
Heeft u vrijdagmiddag mannen met een kruiwagen in de Weezenhof zien lopen? Of is u in die omgeving iets anders opgevallen? Neem dan contact op met de Districtsrecherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844. Ook als u (één van) de verdachten tijdens hun vlucht heeft gezien of anderszins meer weet: geef uw informatie door.