GROTE ZOMERPARADE Nijmegen, 2 sept

 
Mooie parade door het centrum van Nijmegen – Foto’s Grote Parade 2012

Grote ZomerParade (Nieuw in Nijmegen)

Zondag 2 september 2012
 
In Nijmegen wordt op zondag 2 september voor het eerst de ZomerParade gehouden, een bonte optocht door de binnenstad met een zonnige Caraïbische inslag. De parade maakt deel uit van het Salsa- & SambaFestival dat in dat weekeinde wordt gehouden.

De ZomerParade trekt honderden deelnemers uit het hele land. Naast verenigingen die prijzen wonnen op het grote zomercarnaval in Rotterdam, lopen ook de Caribbean Flowers uit Nijmegen zelf mee. Brass- en sambabands en wisselen de showgroepen af.
Het spektakel is een initiatief van Lina Domacassé, eigenaresse van dansschool Amanné in de Waalstad. Zij bracht haar salsa binnen bij het sambafestival en zorgde tijdens de Vierdaagse voor de Latin klanken in het feestprogramma. Ook was zij actief binnen Rio aan de Rijn, het grote maar gestopte zomerfeest in nabuurstad Arnhem.

Met die ervaring wil Lina Domacassé een nieuw festijn opbouwen. Ze ziet haar parade als een feestelijke afsluiting van de vele zomeractiviteiten in Nijmegen. “De stoet staat open voor iedereen die iets leuks kan bijdragen. We streven ernaar dat ook andere evenementen een afvaardiging sturen”.
Ondanks hulp uit Arnhem is de organisatie een hele klus, heeft ze ervaren. “We zijn nieuw, dus onbekend. En natuurlijk is er geld nodig, terwijl het economisch klimaat niet meezit. Maar ik ben overtuigd dat het gaat lukken, Nijmegen met zijn Bourgondische inslag is er een mooie prachtige stad voor”.

De ZomerParade start op 2 september om twee uur ’s middags, op de Waalkade.
Na terugkeer van de tocht door de straten van het zondagse koopdomein, worden prijzen uitgereikt.

Route van de ZomerParade:

Meer informatie www.amanne.nl