Zorgen bij horeca over demonstratie Nederland in Verzet

Cafébazen Grote markt maken zich zorgen
Cafébazen Grote markt maken zich zorgen © RN7

NIJMEGEN – Aankomende zondag demonstreert de actiegroep Nederland in Verzet tegen het coronabeleid van burgemeester Bruls in het centrum van Nijmegen. Eerder dit jaar was deze actiegroep al betrokken bij demonstraties die uit de hand liepen op het Museumplein in Amsterdam. Bij verschillende horecazaken in het centrum van Nijmegen maak ze zich ook zorgen over zondag.

“Als je kijkt naar de demonstraties van de afgelopen tijd maak je je daar wel een beetje zorgen om. Je weet gewoon niet hoe het gaat lopen en wat de intenties zijn van de mensen die gaan demonstreren”, zo zegt Roos in ‘t Veen, bedrijfsleider van café Biessels. Bedrijfsleider Job Verhees van Hotel Karel aan de Grote Markt maakt zich minder zorgen: “Het is natuurlijk wel de stad van Bruls en die wilt gewoon niet dat het in zijn eigen stad uit de hand gaat lopen.”

Tekst gaat verder onder video:

Beide horecazaken hebben nog geen besluit genomen over het nemen van maatregelen voor aankomende zondag. “Maar als er vervelende berichten zijn die naar voren komen dan zijn we misschien dicht, zorgen dat het terras naar binnen gaat zodat we zoveel mogelijk beschermd hebben”, zegt in ‘t Veen.

Demonstratie nog niet officieel

Vrijdag is er nog een overleg tussen de gemeente, politie en de horeca in de binnenstad. Ook moet vrijdag de demonstratie officieel worden aangemeld, maar het is op dit moment nog niet duidelijk of ze dit wel gaan doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!