Zwanenveld – Aanhoudingen na tasjesroof

Nijmegen, 25-01-2009 • Zaterdagavond, even na 23.00 uur, is een 52-jarige Nijmeegse op de 65e straat Zwanenveld van haar schoudertas beroofd. Dit gebeurde door een groep van vermoedelijk vijf jongens. Drie verdachten konden korte tijd later worden aangehouden.

Het slachtoffer fietste langs het winkelcentrum Zwanenveld bij het postkantoor. Ze zag een groepje jongens op de weg staan. Toen zij daar langs fietste werd er hard aan haar schoudertas getrokken. De vrouw kwam daardoor te vallen en liep daarbij letsel op aan haar knie. Door hard te gillen wist ze de aandacht van enkele voorbijgangers te trekken. De daders renden weg in de richting van de flats aan de 12e straat Zwanenveld. Mogelijk zijn ze later in de richting van de Teersdijk gelopen.

 

Na de melding werd door de politie in de omgeving naar de daders gezocht. Het slachtoffer en een enkele getuige konden een signalement van de daders geven. Even later werden op de 16e straat Lankforst drie jongens aangehouden die aan het signalement voldeden. Het gaat om Nijmegenaren van 18 en 19 jaar oud. Zij zijn aangehouden en ingesloten. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de beroving.

 

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar meer getuigen die mogelijk iets van de beroving hebben gezien of die de groep jongens tussen 23.05 en 23.20 uur hebben gezien in de wijk Zwanenveld of directe omgeving. Deze getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Nijmegen op telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 – 7000.