Zwangerschapscursus voor aanstaande moeders én vaders

Kleine Zaken start in 2022 een vernieuwende cursus voor aanstaande ouders in Nijmegen. De cursus met als basis gelijkwaardig en ontspannen ouderschap, is ontwikkeld door een arts en een neonatologie verpleegkundige. Lori en Tatum Postema, twee zussen uit de omgeving van Nijmegen, starten het initiatief ‘Kleine Zaken’ uit verbazing over het huidige aanbod en uit idealisme.

Kleine Zaken zwangerschapscursus nijmegen


‘Tijdens de zwangerschap draait bijna alles om de moeder. Het is moeilijk om cursussen te vinden die beide ouders als gelijkwaardig beschouwen en ze beide een goede voorbereiding geven op wat hen te wachten staat.’ aldus Tatum. ‘Vaders mogen vaak maar bij één avond van een zwangerschapscursus aanwezig zijn. In deze moderne tijd willen we toch juist mannen en vrouwen gelijke kansen geven? Nergens wordt de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen zo duidelijk als bij jonge ouders’.

Voor de geboorte geven 6 op de 10 (aanstaande) ouders aan de zorg voor de kinderen gelijk te willen verdelen. Na de geboorte lukt het slechts 1 op de 8 ouders om werk en zorg voor de kinderen eerlijk te verdelen. Lori: ‘Aanstaande jonge ouders komen voor veel keuzes te staan. Het is soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Ieder gezin is anders en iedere ouder heeft eigen wensen en behoeften in het ouderschap. Kleine Zaken geeft ouders de wetenschappelijke onderbouwing voor ontspannen ouderschap vanaf de geboorte.’ Voor meer informatie over het initiatief en verhelderende blogs over ouderschap: http://www.kleinezaken.com