LINA DOMACASSE ZILVER – zwarte zakenvrouw

zzvn-awards-nijmegenonline-6-okt-07-611-600.jpg
Enthousiaste Lina Domacassé (in rode jurk) tussen twee zangers van Re-Play
  
Foto’s ZZVN Gala Awards 2007
   
Lina Domacassé wint zilver bij de verkiezingen voor zwarte zakenvrouw van het jaar

Nijmegen, zaterdag 6 oktober

In het Rotterdamse World Trade Center heeft Lina Domacassé de tweede prijs in de wacht gesleept voor Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2007. De Nijmeegse onderneemster Lina Domacassé was één van de drie genomineerden.

Winnaar werd mevrouw Sherita Narain, directrice van Thermen Holiday B.V. in Schiedam.
Alle dames werden door de jury, met als voorzitter Loek Hermans, tevens voorzitter van MKB Nederland, geprezen om hun rolmodel voor andere vrouwelijke ondernemers in Nederland.

De prijs werd toegekend door staatssecretaris van Justitie, Nebahat Albayrak, tijdens een exclusieve gala-avond in aanwezigheid van talrijke bekende Nederlanders. Lina werd tijdens deze avond ondersteund door een grote Nijmeegse achterban, zowel in zakelijke als privésfeer. Lina Domacassé veroverde de harten van het publiek met perfecte presentatie van haar bedrijf dat ook nog eens onderstreept werd door een optreden van de Carnavals Showgroep van salsadansschool Amanné. Uit waardering bracht de inmiddels bekende band RE-PLAY haar een spontane aubade toe.

Lina Domacassé was genomineerd vanwege haar originele concept en haar vermogen haar passie voor salsa te vertalen naar een succesvol zakelijk concept. Sinds 1983 is Lina Domacassé eigenaresse van Caraïbisch Centrum Amanné in de Nijmeegse binnenstad, een florerend bedrijf met 25 medewerkers. Het bedrijf voorziet onder meer in een salsadansschool, bedrijfsevenementen, een restaurant en workshops. Daarnaast stond ze aan de wieg van het Caraïbisch festival tijdens de Vierdaagsefeesten en richtte ze, samen met haar man, de salsaband Ayakamata op.

De op Bonaire geboren Lina Domacassé kwam in 1971 naar Nederland. In 1984 startte ze de dansschool Amanné dat uitgroeide tot een succesvol allround bedrijf. Zelf werd Lina Domacassé in de loop der jaren de onbetwiste salsakoningin.

Haar kracht als onderneemster schuilt in haar concept dat ze eigenhandig ontwikkelde: een salsadansschool die zijn roots heeft in Curaçao, het eiland waar ze opgroeide. Met passie en een sterke innerlijke drive weet ze al jaren de traditie van salsa en de couleur locale van de Caraïben te combineren en te vertalen naar een succesvol zakelijk concept. Haar motto luidt: “Doe de dingen waar je goed in bent en besteedt uit waar anderen beter in zijn.”
  
zzvn-awards-nijmegenonline-6-okt-07-736-600.jpg
Lina Domacassé op de catwalk van het volle World Trade Center in Rotterdam
  
Lina is eigenaresse van Caraïbisch Centrum Amanné